✓ Gratis geleverd aan huis ✓ Uniek handgemaakt in ons atelier in Apeldoorn ✓ Gespecialiseerd in exclusieve epoxy bladen ✓ Maatwerk mogelijk!

Bezoek op afspraak onze showroom!

Epoxy tafels, het zijn van die meubelstukken die altijd opvallen. Exact dezelfde tafel van epoxy is niet te maken, hooguit ongeveer dezelfde. Elke epoxy tafel is immers een uniek object. Eigenlijk kan alles, dat maakt het een gewilde categorie. Voor elk interieur is iets passends te bedenken; het is immers maatwerk. Een epoxy tafel kopen is dus eigenlijk een heel creatief proces. Waar moet je beginnen? Waar moet je op letten? Kortom, hoe ontwerp ik mijn houten tafel met epoxy? We vertellen je hier graag wat meer over. Liever direct een offerte aanvragen? Of contact met Johan via Whatsapp? Dat kan natuurlijk ook!

Eikenhout als basis voor de epoxy tafels

Bij al deze series is eikenhout de basis. De kleur ervan is met de high tech Rubio Monocoat 2c Oil goed naar wens aan te passen. Andere houtsoorten zijn uiteraard ook mogelijk, denk bijvoorbeeld aan een epoxy tafel van suarhout. Een epoxy tafel kopen is zoals gezegd een reis, dus we gaan naar de volgende bezienswaardigheid.

Het type epoxy tafel

Wanneer je een serie hebt gekozen, gaan we kijken naar het type epoxy tafel. Moet het een salontafel worden? Een eetkamertafel, bijzettafel, koffietafel, side-table of toch liever een houten epoxy tafel voor buiten? Alles kan. Zolang het maar een houten tafel met epoxy is. De volgende stap is de vorm; rond, vierkant of rechthoekig. Vervolgens kies je de afmeting van jouw wenst. Andere vormen of extreme maten? Dat valt jouw tafel epoxy onder de serie Custom.

Waar zorgt epoxy voor?

Epoxy heeft diverse voordelen. Zo zorgt het bijvoorbeeld voor een extreem sterke coating, waardoor het krasvrije tafel is. Maar het zorgt ook voor diepte van het gebruikte hout en/of je gewenste afbeelding op de tafel.

Een houten blad wordt dieper en mooier als het met epoxy is behandeld. Zelfs bij een relatief saaie houtsoort wordt de tekening en kleurschakering verrijkt. Laat staan als je sprekende houtsoorten zoals Suar of Amerikaans Notenhout gebruikt. Maar ook als het gaat om een afbeelding, dan maakt het ingieten met epoxy een groot verschil. Zo lijkt het alsof een vlakke afbeelding opeens een 3d-afbeelding wordt.

We kunnen dan ook wel zeggen: alles wordt mooier met een laag epoxy!

Kies de kleur epoxy voor jouw tafel

Nu je de contouren van je tafel van epoxy hebt vastgesteld gaan we met de keuzes binnen de epoxy stoeien. De Wood-serie is het minst ingewikkeld, daar wordt een laag Uv-bestendige epoxy over het blad verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de unieke tekening die moeder natuur het blad heeft meegegeven een prachtige boost krijgt. Bij de andere series kan die epoxy finish optioneel ook worden aangebracht. Dan zal de hele tafel dus glanzen, niet alleen de stroom Aqua, Reef of Magma.

Op de Wood-serie na biedt Cralini per serie standaard drie kleurkeuzes. Zo kan je van jouw houten tafel met epoxy een private Reef maken. Turquoise? Azuur? Of liever Olympic Blue, aan jou de keuze. Andere kleuren kunnen in overleg, maar vallen onder Custom. Hetzelfde geldt voor Magma en Aqua; per serie zijn er drie kleurkeuzes. Nu denk je wellicht dat je er bent, maar we hebben je gewaarschuwd, bij een epoxy houten tafel zijn de mogelijkheden enorm.

Mate van transparantie

Nu je de kleur van jouw tafel epoxy hebt gekozen kan je de mate van transparantie kiezen. Bij de serie Wood kan dit uiteraard niet, behalve als je jouw houten epoxy tafel met een transparante, maar gekleurde epoxy wilt laten uitvoeren. Bij een epoxy tafel uit de Reef-serie moet de epoxy transparant zijn. Anders zie je de rif structuur van de bodem niet. Wel kan je de mate van transparantie bepalen. Bij een tafel van epoxy uit de Aqua en Magma serie is je gekozen kleur standaard door-en-door, niet transparant. Als je dat wilt kan die kleur eventueel transparanter gegoten worden, dit kan in vaste gradaties van doorzichtigheid.

Optioneel kan er bij jouw epoxy rivier tafel uit de series Aqua en Magma een whirl in de tekening gemaakt worden. Met metallic, of andere kleuraccenten komt er daardoor een marmering of golfpatroon in de epoxy. Dit is handwerk, en optioneel. Let op, voor alles binnen houten tafel epoxy is uniek in gieting, tekening en tinten. Zoals we eerder zeiden, geen tafel is exact hetzelfde. Maar wees eerlijk, een unieke houten tafel met epoxy is toch veel specialer dan een massaproduct.

Bekijk onze gerealiseerde epoxy tafels

Het kiezen van een geschikt onderstel

Dan is een beeldbepalend element natuurlijk de poot of het onderstel. Hierin zijn ook veel mogelijkheden. Ook in kleuren. Misschien heb je al een poot of laat je iets maken, geen probleem. We kunnen ook enkel het blad maken. Let wel goed op dat je nadenkt over de voeten die je onder de tafel kwijt moet. Ook de hoogte van de tafel en de draagkracht zijn je aandacht waard. Kantelende tafels zit niemand op te wachten. Los van het gevaar. Jouw unieke houten epoxy tafel moet alleen maar positieve herinneringen produceren. Waardering van anderen is leuk, maar het met een glimlach leven aan jouw persoonlijke tafel van epoxy is onbetaalbaar.

Bij Cralini zit je zelf aan de knoppen

Jouw wens is de basis. Dus als je hulp nodig hebt bij het uitkiezen van jouw unieke masterpiece? We helpen je graag en vrijblijvend de meest geschikte epoxy hout tafel samen te stellen.

Als je contact met ons opneemt gaan we samen kijken naar de basisvraag; wat wil je voor epoxy tafel kopen. Door vragen te beantwoorden, helpen wij je dingen af te strepen. Daardoor blijft uiteindelijk de ultieme epoxy tafel over. Uiteraard horen hierbij ook zaken als; kleuren in je inrichting, prijsniveau en praktische afmetingen. Je wilt namelijk aan jouw droomtafel leven. Denk dus alvast na over de ruimte om aan te zitten en omheen te lopen, dit kan je voor latere frustraties behoeden. Vind je het fijn als we bij je langs komen om hier over mee te denken? Als je binnen een straal van 50km rondom Apeldoorn woont, komen we gratis en vrijblijvend bij je langs. Woon je verder van Apeldoorn af? In dat geval kunnen we je via videobellen ook goed verder helpen.

Want, natuurlijk moet jouw unieke Cralini epoxy houten tafel een eyecatcher worden, maar wij vinden dat we je ook moeten helpen bij de praktische kant. Aan tafel worden immers de mooiste herinneringen gemaakt of herbeleefd! Zodra we alles hebben uitgezocht wordt dit vastgelegd in een opdrachtbevestiging. Daar hebben we uiteraard een akkoord op nodig. Dan gaan we de epoxy tafel maken. Onze specialisten van Cralini gaan met enthousiasme aan de slag.

Een tevreden klant:

Topwerk geleverd door Johan! Zeer mooie tafels👍

Guido Heijmann

Zo maken wij epoxy tafels

Er worden waterdichte mallen gemaakt. Het hout wordt voorbehandeld en in de mal geplaatst. Daarna zoeken we de voor dat specifieke project benodigde epoxy. En ja, er zijn enorm veel verschillende factoren die bepalen welke hars en harder voor jouw tafel van epoxy het beste is. En geloof ons, een verkeerde keuze of bereiding kan verstrekkende gevolgen hebben voor je houten tafel epoxy. Vlokken, niet uitharden, koken, scheuren en sneeuwachtige neerslag. Liever niet. Dus de epoxy wordt zorgvuldig gekozen, hars en harder afzonderlijk afgewogen, minuten gemengd, overgegoten, nogmaals goed gemengd, gekleurd en dan voorzichtig in de mal gegoten. Vanaf dat moment moet het stofvrij uitharden. Het wordt steeds goed gecontroleerd, er staat nog net geen babyfoon naast. Dit geheel is een specialistisch en secuur werk. “Een ambacht” zeggen wij meestal, geen hobby. Grappig genoeg zeggen onze specialisten dan steevast; wél een hobby! En dat is ook weer waar.

In sommige projecten wordt direct na de gieting (of gietingen) handmatig structuur in de kleur gecreëerd. Als je bedenkt dat de uithardende epoxy nog bezinkt is het dus belangrijk dat je op het juiste moment nog modelleert. Te vroeg, dan bezinkt de aangebrachte structuur. Te laat, dan kunnen de luchtbellen die erbij in de gieting worden gebracht niet meer naar het oppervlakte stijgen. Beide scenario’s zijn niet wenselijk voor jouw houten tafel met epoxy. Geen ge-hobby dus, tenminste als je geen ervaren epoxy-specialist bent. Een epoxy tafel kopen mag dan misschien goed nadenken zijn, maar een epoxy tafel maken niet minder.

Een unieke epoxy tafel alleen voor jou!

Maar als de epoxy tafel met hout eenmaal in je interieur staat te shinen weet je waarom je dit deed. Het zijn stuk voor stuk masterpieces. Op de combinatie van unieke houtnerftekeningen in het hout met de meest mooie kleuren raak je niet snel uitgekeken. En je vrienden, familie en geliefden zullen waarschijnlijk een goedkeurende blik werpen op jouw prachtige epoxy tafel. Of uw zakelijke contacten natuurlijk, want een zorgvuldig samengestelde houten epoxy tafel misstaat zeker niet in een vergaderzaal, studio of kantoor.

Meer informatie over epoxy tafels van Cralini

Zie je jezelf al zitten aan jouw tafel met een drankje, goed gerecht en goed gezelschap, maar wil je dat we je helpen? Neem dan contact op door onderstaand formulier in te vullen of stuur Johan een berichtje via Whatsapp. Vrijblijvend uiteraard. Wij maken tafels, jij maakt het je thuis.