Zodra je er eentje hebt gezien, dan ben je besmet; epoxy tafels op maat.

Die prachtige tafels met epoxy. Het unieke lijnenspel van de nerftekening en dan die epoxy! Dat kunstwerk van de natuur gecombineerd met de meest bizarre creaties. Waterstromen, lavastromen en riffen die worden nagebootst. Of al dan niet transparante stroken in serene of juist prikkelende kleurcombinaties, bizar. Ze blijven je ogen gewoon trekken, masterpieces. Je bent er klaar voor. Jij verdient er ook een. Het besluit staat vast, je wilt een epoxy tafel laten maken. Je begon enthousiast, maar je kunt inmiddels door de bomen het bos niet meer zien. Hoe stel ik mijn epoxy tafel op maat samen? Wij van Cralini gaan je helpen!

De voorbereiding.

Juist omdat er zo ontzettend veel mogelijk is hebben we structuur in de keuzes aangebracht. Als je een epoxy tafel op maat wilt helpen we je stap voor stap. We zetten een paar basisvragen voor je op een rij;

In welke vorm wil je jouw epoxytafel laten maken?

Denk bijvoorbeeld aan vierkant, rechthoekig, rond en ovaal (al is dat ingrijpender, maar niet onmogelijk). Denk daarbij ook aan het aantal zitplaatsen (sommige vormen bieden meer of minder ruimte aan tafel) en wat qua lijnenspel goed bij de rest van het interieur past.

Van welk type eiken wil je jouw epoxy tafel laten maken? Boomrand of boomstam.

In het kort; boomrand is een uit balken eiken verlijmde tafel met een boomrand eraan verlijmd. Een boomstam is letterlijk een plak hout uit de stam. De nerftekening blijft intact. Dit kan een grote plak (slab genoemd) zijn, of twee slabs die samen met de epoxy tot een sierlijk geheel worden gemaakt.

In welke bladdikte wil je jouw epoxytafel laten maken?

Doorgaans is dit ongeveer 40 mm. Maar uiteraard kan (bijna) alles. De boomstammen zijn over het algemeen wat dikker.

In welke afmetingen wil je jouw epoxytafel laten maken?

Dit heeft met twee dingen te maken. Welke ruimte kan en mag hij bestrijken? Dus letterlijk hoeveel meters mag hij invullen. Denk daar wel goed over na, omdat je naast de afmetingen van de tafel ook een zone als verkeersruimte en zitruimte moet incalculeren. Daar hoort dus bij, wat voor stoelen en/of banken komen er aan te staan. Of wat is de afstand tot een openslaande deur of tot een muur. Daarnaast is bepalend of het een eetkamertafel, een salontafel, koffietafel, side-table, tuintafel of bureaublad mag worden. Vergeet daarbij de vergadertafel op uw werk of bedrijf niet.

Welke kleur (effecten) moet jouw epoxy tafel op maat hebben?

Dan hebben we het over de kleur van het hout, dit kan namelijk geolied worden in allerlei kleuren, en de kleuren die je als epoxy wenst. Ook of het al dan niet transparant en met kleureffecten uitgevoerd moet worden. Denk aan metallic, parelmoer en bepaalde ingegoten effecten. Hier komen we later op terug.

Welke poot of onderstel moet jouw epoxy tafel op maat hebben?

Ook hier zijn weer vele soorten, kleuren en maten. Denk vooral ook aan de praktische kant, kantelgevaar, kunnen de mensen hun voeten kwijt. Maar ook zaken als effect op de inrichting. Moet de poot minimale aandacht en volumes uitstralen of mag die juist robuust zijn.

Welke afwerking moet het oppervlakte van jouw epoxy tafel op maat afgewerkt worden?

Kortom zijn er twee mogelijkheden. Rubio Monocoat 2c Oil als kleur(loze) afwerking en bescherming van het hout. De andere is een coating van (meestal) transparante epoxy die het blad verzegeld. Deze variant is daarna overigens zelfs voor buiten te gebruiken.

Zomaar een aantal vragen die aan bod zouden moeten komen, en helpen als je er van tevoren naar kijkt. Sterker nog, die frustraties kunnen voorkomen als je jouw maatwerk epoxy tafel doordacht samenstelt.

Doordacht Cralini assortiment.
Zoals eerder genoemd willen we graag wat orde scheppen in het woud aan mogelijkheden. Na kritisch te hebben gekeken naar de oneindige mogelijkheden heeft Cralini haar assortiment heel overzichtelijk onderverdeeld. Dit heeft een aantal series opgeleverd. We nemen ze met je door.

WOOD.
Je kunt een epoxy tafels laten maken waarbij het totale oppervlakte met een laag transparante (kleurloze) epoxy wordt afgewerkt. Ongeacht welke vorm, afmeting, poot of kleur. Dus een eiken blad. Boomstam of verlijmd, met of zonder boomrand. Het oppervlak kan eventueel eerst in een van de beschikbare Rubio Monocoat 2C Oil behandeld worden. Daarna wordt het overgoten met epoxy. Hier kan optioneel gekozen worden voor een vleug van een kleur. Dus transparant, maar met een tough.

AQUA.
De maatwerk epoxy tafels van de serie AQUA hebben als thema, water. Ook hier geldt; ongeacht welke vorm, afmeting, poot of kleur. De bekendste vorm blijft wel de riviertafel. De serie heeft standaard drie exclusieve kleuren. Azuur Blauw, Turquoise en Olympic Blauw. Deze kleuren dekken grotendeels af wat het overgrote deel kiest. Optioneel zijn ook andere kleuren mogelijk.

Deze serie betreft een uit het eikenhout uitgefreesde rivier. Standaard de stroomt de epoxy zone niet van het blad af. Optioneel kunnen we de hele dikte van het blad over de breedte van de rivier ook in epoxy uitvoeren. Dan maken we de stroom dus doorlopend tot aan de onderkant van het blad. Dat is een optie, standaard is een deel van de rand water, de rest heeft de luxe aanblik van prachtig eikenhout. Zie de afbeeldingen voor beide mogelijkheden.

De mate van transparantie is bij deze serie niet aan te passen. Wel kan optioneel het geheel nog in de epoxy worden ingegoten. Dit betreft dus de behandeling zoals bij de WOOD-serie is omschreven.

REEF.
In tegenstelling tot de AQUA-serie zijn de kleuren van de REEF-serie juist altijd transparant. Het betreft dezelfde kleuren als die in de AQUA-serie standaard zijn. Alleen nu zijn ze doorzichtig en zie je een uniek kronkelend rif als bodem. Dit kan in twee gradaties; clear en semi-clear. Bij deze serie kan je er niet voor kiezen de volledige 40mm van de tafeldikte in de kleur van het rif door te laten lopen. Dit onderbreekt namelijk de tekening van het rif.

Wel wordt standaard het hout aan beide zijden van het rif in een Rubio Monocoat 2C Oil kleur naar keuze gezet. Ook hier kan optioneel de behandeling van WOOD-serie gekozen worden; helemaal afgewerkt met transparante (kleurloze) epoxy.

En ook hier geldt, je bent verder vrij om vorm, afmeting en poten te bepalen.

MAGMA.
Dat geldt ook bij de laatste serie. Hier loopt een stroom lava over je epoxy tafel. Of, als je kiest voor die optie, dekt het de hele dikte af, daar waar de stroom over de tafel loopt.

Ook bij deze serie kan je standaard uit drie kleuren kiezen. Deze zijn niet transparant te maken, dit bootst dan immers geen lavastroom meer na. Zoals ook bij de AQUA-serie het geval is, kan je hier een marmering of golvende beweging in de stroom laten zetten. Deze handmatige bewerking is optioneel voor jouw maatwerk epoxy tafel.

Omdat ook hier aan weerszijden van de stroom het eikenhout zit, wordt dit behandeld met Rubio Monocoat 2C Oil. In welke kleur je jouw maatwerk epoxy tafel maar wenst. Zodoende is het blad beschermd en de kleur dieper. Als laatste geldt ook voor deze serie dat jouw maatwerk epoxy tafel als finishing touch optioneel een afwerking met transparante (kleurloze) epoxy kan worden gegeven.

Was dat het?
Dit waren dus de vier series waaruit je kunt kiezen als je een epoxy tafel laat maken. Hiermee wordt grotendeels het woud aan mogelijkheden afgedekt. Maar omdat we beseffen dat er veel meer mogelijk is dan wat hierboven is beschreven hebben we een vijfde serie. Die serie is simpelweg; de rest.

Expoxy tafel op maat

CUSTOM.
De rest, wat houdt dat in? Als je liefst jouw maatwerk epoxy tafel uit twee losse stammen en een stroom epoxy wilt laten maken. Dit is meteen de grootste categorie binnen de serie CUSTOM. Dus bovenstaande series bestaan uit een geheel van eiken. Al dan niet verlijmd. Maar bij deze serie kan je ervoor kiezen losse delen (eiken) hout te verwerken in jouw maatwerk epoxy tafel. Maar is zijn meer zaken die onder deze serie vallen. Als je bijvoorbeeld afwijkende kleuren of houtsoorten wilt toepassen. Of als er zaken in de epoxy ingegoten moeten worden. Of wat dacht je van het uitfrezen van logo’s, symbolen of afbeeldingen in jouw maatwerk epoxy tafel. Uiteraard zijn de mogelijkheden hier schier oneindig. Toch behouden we ons graag het recht voor ergens niet aan te beginnen. Deels omdat sommige projecten ontzettend duur zouden worden, deels omdat soms de risico’s onbekend zijn, of te groot worden.

Toch moet je niet schromen als jouw ideale project niet in een van de series valt, laten we samen kijken wat je wilt. Wij maken maatwerk epoxy tafels. Soms zit een bepaalde wens zo dicht bij een van de series dat het niet eens als CUSTOM. wordt gezien.

Ben je enthousiast geworden? Wil je vrijblijvende hulp bij het samenstellen van jouw masterpiece? Wil je graag de volgende stap zetten in je streven jouw perfecte unieke epoxy tafel te laten realiseren? Laat ons jou bellen of bel ons.

Wij maken tafels, jij maakt het je thuis.