✓ Gratis geleverd aan huis ✓ Uniek handgemaakt in ons atelier in Apeldoorn ✓ Gespecialiseerd in exclusieve epoxy bladen ✓ Maatwerk mogelijk!

Eiken boomstamtafels

Alle direct leverbare Eiken boomstamtafels producten zijn hieronder gesorteerd. Cralini staat voor uniek, exclusief en moet gelden als verzamelnaam van wat nog niet bestaat. Zo mag jij ons namelijk ook uitdagen een formaat, kleur, combinatie, freeswerk of vorm toe te passen die we nog nooit eerder zijn tegen gekomen. Een epoxy bedrijf voor creatieveling dus. Wij willen dat het bij jou aan tafel uniek is. Iets niet kunnen vinden of andere ideeën?

Eiken boomstamtafels

Andere wensen?

Bekijk op deze pagina onze voorraad direct leverbare tafels. Liever iets op maat gemaakt? Neem contact op!

Eiken boomstamtafels: de natuur als interieur-kunstenaar.

De organische vormen, de prachtige tekening van de nerven. Het robuuste dat eiken boomstamtafels uitstralen is een aanwinst voor je interieur. Dichter bij puur natuur in jouw interieur kan het eigenlijk niet komen. Met eiken boomstamtafels heb je met het unieke van kleurenspel, nerftekening en de vorm dus een kunstobject van moeder natuur in je huis. Van Nederlandse bodem zelfs!

Boomstamtafels van eikenhout: deze mogelijkheden zijn er

Er zijn veel keuzemogelijkheden als je kiest voor een eiken boomstamtafel! Zo kun je altijd een tafel samenstellen die perfect in jouw interieur past. Allereerst is het goed om te weten dat er een verschil is tussen eiken boomstamtafels en boomrandtafels. Dit lijkt hetzelfde, maar eiken boomstamtafels zijn niet verlijmd. Dit in tegenstelling tot de boomrandtafels, dit zijn verlijmde balken met aan de uiteinden een balk met boomrand. De boomstamtafels van eikenhout herken je aan de doorlopende tekening van de nerven en de niet-onderbroken kleurschakering. Dezelfde punten zijn aan de kopse kanten ook goed te zien.

Ook de afwerking van eiken boomstamtafels verdient aandacht, hierin kun je ook een aantal keuzes maken. Geschuurde eiken boomstamtafels zijn namelijk kwetsbaar voor vocht en temperatuurswisselingen. Daarom moeten eiken boomstamtafels nog behandeld worden. Het oppervlakte van de eiken boomstamtafels moet als het ware gesloten worden. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.

– Lakken. Dit is een, meestal kleurloze, manier van sluiten van de eiken boomstamtafels. Hierbij kan je vaak de mate van glans zelf kiezen.

– Rubio Monocoat 2C Oil, deze praktische en duurzame twee componenten olie is makkelijk aan te brengen. Je kunt het zelfs in verschillende kleur kiezen. Het oppervlakte is natuurlijk; niet echt glanzend niet heel mat.

– Olie, deze manier van sluiten kan best mooie resultaten geven, maar wordt toch minder gebruikt.

– Skylt, eiken boomstamtafels met skylt behouden hun natuurlijke kleur en structuur. Toch zijn ze praktisch en hygiënisch.

– Epoxy, Epoxy sealt de eiken boomstamtafels. Dit haalt de kleur en nerftekening op. Is glasachtig, transparant en keihard.

Het is belangrijk dat je weet dat eiken boomstamtafels kunnen werken. Hout is materiaal dat van nature reageert op vocht en temperatuur. Dat kan je niet uitzetten. De omgeving waarin hij komt te staan bepaalt mede met het vochtgehalte van de eiken boomstamtafels hoe gevoelig het blad ervoor zal zijn. Een goed gedroogd blad zal minimaal werken. Ook dat minimale werken houdt in dat er kleine scheuren kunnen ontstaan. Vaak wordt dit proces bij eiken boomstamtafels niet lang genoeg of niet volledig gedaan, om kosten en tijd te besparen. Het lastige is dat de consument dit vaak niet kan bepalen. Kies wel bewust als het gaat om eiken boomstamtafels, dit kan namelijk gebeuren. Het is de charme van de natuur.

De poot voor jouw eiken boomstamtafel

Nu je een beetje beeld hebt van de mogelijkheden binnen eiken boomstamtafels moet je hem nog een onderstel geven. Denk hierbij ook vooral aan de praktische kant, de optische kant doe je vanzelf

al waarschijnlijk. Denk bijvoorbeeld goed na over de positie van de poten. Kan je de eetstoelen en je benen kwijt? Past alles tussen de poten? Heb je meegerekend dat de poten niet meteen op de hoek beginnen, maar iets naar binnen vallen? Kleur en afwerking, passen ze binnen je interieur? Is het (enigszins) slijtvast? Ook kan je met de vraag “moet vooral het blad opvallen, of mag de poot ook opvallen” voorkomen dat de eiken boomstamtafel teveel opvalt in jouw interieur. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw eiken boomstamtafel? Kom gerust langs in ons atelier!

Wil je contact over jouw eiken boomstamtafel?

Wij staan voor je klaar om te helpen. Wij hebben de nodige ervaring met boomstamtafels. Weet je al wat je wilt? Zou je graag willen sparren? Of wil je graag ideeën opdoen bij ons in de showroom? Maak een afspraak, of laat ons met jou contact opnemen. Misschien zit jij binnenkort met goed gezelschap en een heerlijk glas aan jouw nieuwe eiken boomstamtafel.

Wij maken tafels, jij maakt het jouw thuis.