✓ Gratis geleverd aan huis ✓ Uniek handgemaakt in ons atelier in Apeldoorn ✓ Gespecialiseerd in exclusieve epoxy bladen ✓ Maatwerk mogelijk!

Epoxy boomstamtafels

Alle direct leverbare Epoxy boomstamtafels producten zijn hieronder gesorteerd. Cralini staat voor uniek, exclusief en moet gelden als verzamelnaam van wat nog niet bestaat. Zo mag jij ons namelijk ook uitdagen een formaat, kleur, combinatie, freeswerk of vorm toe te passen die we nog nooit eerder zijn tegen gekomen. Een epoxy bedrijf voor creatieveling dus. Wij willen dat het bij jou aan tafel uniek is. Iets niet kunnen vinden of andere ideeën?

Toont alle 4 resultaten

Epoxy boomstamtafels

Andere wensen?

Bekijk op deze pagina onze voorraad direct leverbare tafels. Liever iets op maat gemaakt? Neem contact op!

Epoxy boomstamtafels

Met een boomstamtafel epoxy voeg je een opvallend object toe aan je interieur. Alleen al om de kleurrijke nerftekening die moeder-natuur heeft meegeven aan het hout. En door de epoxy wordt dat nog eens prachtig verdiept. Een epoxy boomstamtafel wordt niet verlijmd uit balken, daardoor zie je dat kunstwerk van houtnerven als één geheel. Elke boomstamtafel van epoxy is dus uniek!

Hoe maken wij een boomstamtafel met epoxy?

Voor het maken van epoxy boomstamtafels is ervaring en vakmanschap vereist om de boomstam epoxy tot een mooi eindresultaat te brengen. Het zoeken van een slab (plak hout) is uiteraard een belangrijk onderdeel van het eindresultaat. Dit kan soms wat verstopt zitten onder heet oppervlakte. De gezaagde stam is namelijk ruw, en dat maakt dat je de tekening nog niet goed ziet. Maar zodra je gaat schuren komt dat prachtige lijnenspel langzaam tevoorschijn. Hoe fijner de korrel van het schuurpapier, hoe duidelijker hij wordt. Het lijnenspel maakt jouw epoxy tafel boomstam zo mooi én uniek. Na het schuren heb je een glad oppervlakte en is de tekening van jouw boomstam bloot gelegd. Als je het bewerkte blad nu zou laten liggen is de kans op werking en andere ongewenste dingen groot. Het is als het ware een grote schaafplek, al is het een mooie. Het moet dus nog wel afwerkt worden; je wilt een prachtige epoxy boomstamtafel kopen, geen krom, scheurend en werkend stuk hout. Snel naar de volgende stap dus.

Afwerking van boomstamtafels met epoxy

Voor de afwerking gebruiken wij een hightech coating die een mooie verzegeling geeft aan het oppervlakte. Ook geeft deze laag een boost aan de tekening van jouw boomstam epoxy tafel in spé. De laag houdt de natuurlijke kleur van het gebruikte hout in tact, maar voorkomt werking. Tenminste, de reactie die door het schuren zou kunnen ontstaan. Wil je een bepaalde kleur, dat kan ook. Veelgebruikte kleuren zijn Naturel, Zwart en Smoked Oak. En dan?

De epoxy boomstamtafel gieten.

Eindelijk komen we dan bij het goedje dat zoveel diepte en uitstraling geeft aan jouw unieke boomstamtafel met epoxy. Na zorgvuldig te hebben gekeken welk soort, welke giethoogte en welke verhoudingen nodig zijn wordt alles afgewogen en gemengd. Na een paar minuten grondig mixen gieten we het geheel over in een nieuwe emmer en herhalen het mengen. Nu is de epoxy klaar om op het tafelblad gegoten te worden. Na een aantal dagen is de laag chemisch uitgehard en wordt na licht schuren de tweede laag aangebracht. Als de randen en beide zijden goed bedekt zijn kan optioneel nog een laklaag aangebracht worden. Bevestig de poot of het onderstel en je masterpiece is klaar.

Wat kost een boomstamtafel epoxy?

Natuurlijk ben je benieuwd naar de prijs van een boomstamtafel epoxy. Het lange antwoord is dat dit erg afhankelijk is van de soort hout, de afmetingen en eventuele extra bewerkingen (spleten of noesten vullen bijvoorbeeld). Natuurlijk helpen we je graag aan de prijs voor jouw specifieke epoxy boomstamtafel. Als je een epoxy boomstamtafel wil kopen kun je rekening houden met een prijs vanaf ongeveer €950,- excl. bezorging. Duurder kan altijd, goedkoper soms ook. Grotere afmetingen (oppervlaktes) zullen al snel vanaf €1.950,– gaan kosten.

Heb je vragen over de boomstamtafels met epoxy?

Neem dan gerust contact met ons op!