✓ Gratis geleverd aan huis ✓ Uniek handgemaakt in ons atelier in Apeldoorn ✓ Gespecialiseerd in exclusieve epoxy bladen ✓ Maatwerk mogelijk!

Tafelbladen met prachtige, exotische kleuren, waarbij het lijkt alsof er een rivier door de tafel stroomt. Dat is kort gezegd een riviertafel. Om de riviertafel te krijgen die bij jouw interieur past, is het goed om wat meer kennis over riviertafels te hebben. We vertellen je er dan ook graag wat meer over! Ben jij al gevallen voor de charme van een riviertafel? Dat snappen we. Vraag in dat geval direct een offerte aan!

Hoe worden riviertafels gemaakt?

Bij een riviertafel lijkt het dus alsof er een rivier door de tafel stroomt. Hoe je dit doet? Bij het maken van een riviertafel worden 2 smalle houten tafelbladen in een mal geplaatst. Belangrijk hierbij is dat er een strook in het midden loopt. Deze strook laat je volgieten met een kleurmengsel naar keuze, vaak wordt er gekozen voor een blauwe tint, waardoor het lijkt op een rivier. Een riviertafel wordt gemaakt met behulp van epoxy. Dit is een thermohardend mengsel wat enorm stevig is.
Suar boomstamtafel epoxy

Benieuwd wat we voor je kunnen maken?

Bekijk alvast een aantal van onze riviertafels

Zijn riviertafels praktisch?

Doordat een riviertafel met epoxy wordt gemaakt, is het direct een enorm praktisch tafel. Deze laag met epoxy zorgt ervoor dat de tafel goed te onderhouden is, bij normaal gebruik de tafel slijtvast is en zelfs hittebestendig is tot 60 graden. Een riviertafel voor buiten is ook ideaal, aangezien de laag epoxy zorgt voor een goede afsluiting van lucht en vocht.

Maar dat betekent niet dat je zomaar een riviertafel bij jouw thuis neerzet. De valkuilen zitten namelijk in het deel vóórdat je epoxy tafel rivier bij je thuis staat. Riviertafels zijn dan ook klussen voor een ervaren vakman.

Waarom is een epoxy tafel rivier een klus voor een vakman?

Het correct mengen van epoxy is absoluut essentieel, aangezien er anders veel mis kan gaan. Gaat het mengsel bijvoorbeeld koken? Dan kan dit witte, sneeuwachtige, neerslag achterlaten. Maar door een verkeerde voorbereiding kan het ook zijn dat het mengsel niet volledig uithardt. Hierdoor kan het een enorm dure tafel worden, aangezien epoxy prijzig materiaal is. 

Een expert op het gebied van epoxy tafels kan je een goed advies geven en zorgt ervoor dat de afwerking naar wens is. Wil je bijvoorbeeld een riviertafel voor buiten? Dan kan hij je advies geven over een UV-bestendige tafel. Ook heeft hij verstand van de beste verwerkingstemperaturen, de giethoogten en de juiste tijd voor het mengen en gieten. 

suar boomstamtafel epoxy

Van welk soort hout wordt jouw riviertafel gemaakt?

Als je kiest voor een riviertafel met epoxy, dan is de keuze voor het soort hout ook een belangrijk onderdeel. Denk bijvoorbeeld aan exotische houtsoorten, zoals Carapanauba of Afrormosia. Deze houtsoorten hebben bijzondere vormen en de nerftekeningen komen mooi in beeld. De bekendere houtsoorten zijn epoxy tafels van suar, eiken, beuk en teak.

De prijs van riviertafels

Riviertafels worden altijd op maat gemaakt, waarbij we rekening houden met jouw wensen en eisen. De prijs wordt dan ook berekend aan de hand van deze specifieke wensen en keuzes. De afmeting, de hoeveelheid epoxy, hoeveel schuurwerk nodig is en als laatste de prijs van het hout; al deze zaken hebben invloed op de kostprijs van jouw droomtafel.

Maar we geven je graag een idee van de prijs van een epoxy tafel. Je kunt in ieder geval rekening houden met een prijs tussen de € 1.500,- en de € 3.500,- incl. btw.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een riviertafel?

We helpen je graag verder! Vraag via onderstaand formulier een vrijblijvende offerte aan voor een riviertafel. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw wensen te bespreken, zodat je op korte termijn kunt genieten van jouw epoxy tafel rivier!