✓ Gratis geleverd aan huis ✓ Uniek handgemaakt in ons atelier in Apeldoorn ✓ Gespecialiseerd in exclusieve epoxy bladen ✓ Maatwerk mogelijk!

Eiken tafels

Alle direct leverbare Eiken tafels producten zijn hieronder gesorteerd. Cralini staat voor uniek, exclusief en moet gelden als verzamelnaam van wat nog niet bestaat. Zo mag jij ons namelijk ook uitdagen een formaat, kleur, combinatie, freeswerk of vorm toe te passen die we nog nooit eerder zijn tegen gekomen. Een epoxy bedrijf voor creatieveling dus. Wij willen dat het bij jou aan tafel uniek is. Iets niet kunnen vinden of andere ideeën?
It seems we can't find what you're looking for.

Eiken tafels

Andere wensen?

Bekijk op deze pagina onze voorraad direct leverbare tafels. Liever iets op maat gemaakt? Neem contact op!

Eiken tafels: prachtig meubelstuk in jouw interieur

Ben jij op zoek naar een eiken tafel voor jouw interieur? Dan ben je bij Cralini aan het juiste adres! Wij leggen je graag uit waar je op moet als je eiken tafels gaat kopen. Wat voor keuzes kan je maken? We gaan je helpen de beste eiken tafels voor jouw interieur op een rijtje te zetten. Een eiken tafel is immers een sieraad voor je interieur! Deze prachtige luxe houtsoort is tegelijkertijd mooi en zeer geschikt voor (intensief) gebruik, een ideale combinatie.

Eiken tafels, de verschillen.

Veruit de meeste eiken tafels worden verlijmd. Dit houd in dat de eiken tafels uit verlijmde balken bestaan. Deze balken variëren kunnen in breedte. Doorgaans geldt hoe breder de balk, hoe duurder. Dit vooral omdat het aanbod dikke bomen kleiner is dan dunne(re), dus jongere bomen. Verlijmde eiken tafels zijn daarnaast uit te voeren met een boomrand of een machinaal bewerkte rand. De eiken tafels met boomrand hebben een natuurlijk verlopende zijkant. Deze rand is voor de industrie niet bruikbaar, maar voor een eiken tafel wel. Er zijn dus twee balken met natuurlijke, ontschorste rand nodig voor een eiken tafel met boomrand. De machinaal bewerkte rand is vaak recht, maar er zijn verschillende andere varianten. Rond, halfrond, diagonaal naar beneden of diagonaal naar boven. Ook kan je jouw eiken tafels een verjongde rand meegeven. Dan is het eerste stuk recht, en de rest loopt schuin terug.

Eiken boomstamtafels

De andere categorie van eiken tafels zijn de eiken boomstamtafels. Dus niet te verwarren met boomrand eiken tafels, die zijn immers verlijmd. De boomstamtafels zijn letterlijk verticale plakken boomstam. Je begrijpt dat het lastiger is om een eiken tafel als een geheel uit een boom te kunnen halen. Daar is toch een flinke boom voor nodig, terwijl je uit een smalle boom al een flink aantal balken kunt maken om verlijmde eiken tafels van te maken.

Eiken tafels, de nerftekening.

Het grote verschil met de verlijmde eiken tafels is dat de nerftekening niet een geheel is. Deze bestaat namelijk uit afzonderlijke balken. Elk met zijn eigen tekening. Daarentegen heeft de boomstamtafel een nerfstructuur die nog volledig intact is. Natuurlijk kan je de boomrand van het boomstamblad zagen. Dan heb je een rechte rand aan je eiken tafel, boomstamtafel. Dit komt alleen bijna niet voor. Eigenlijk is dat jammer van de mooie plak.

Eiken tafels uitgevoerd als boomstamtafels zijn op papier wat gevoeliger voor werking. Dit hoeft zeker geen probleem op te leveren. Het kan wel, een eiken tafel blijft namelijk een natuurproduct. En hout heeft nou eenmaal de eigenschap dat invloeden zoals vocht, luchtvochtigheid en temperatuur effect hebben op het hout. Daarom is het drogen bij eiken tafels zeer belangrijk. Je kunt beter een paar weken extra geduld hebben met eiken tafels dan achteraf spijt hebben. Ook is er een groep mensen die dat levende juist waarderen in een blad. Een droge scheur, een natuurlijke werking in het blad geeft het geheel namelijk ook iets unieks. Dit vind je dus minder terug in de verlijmde bladen.

Afwerking van eiken tafels

Eiken tafels worden altijd afgewerkt. Doe je dit niet dan is de kans op problemen onacceptabel groot. Een veelgebruikte behandeling bij eiken tafels is de Rubio Monocoat 2C oil. Dit hightech middel biedt een tal van kleurmogelijkheden voor jouw eiken tafel. Eiken tafels in Smoked Oak, Black of het nog zwartere Charcoal. Maar ook kan je eiken tafel in Mud Light, Walnoot of allerlei andere (hout)tinten gemaakt worden. Ook al kies je voor jouw eiken tafel de kleur naturel, de bescherming die het biedt is eigenlijk een must. De naturel variant, die overigens veel gebruikt wordt, behoudt de unieke kleur en versterkt de nerftekening. Er is verder geen nabehandeling van de eiken tafel meer nodig. Eventuele ongelukjes, krassen of wat voor ongerechtigheden ook kunnen meestal goed verholpen worden. Schoonhouden, onderhouden en met zorg behandelen blijft altijd van invloed op de levensduur van eiken tafels.

Poten bij jouw eiken tafel

Ook de poten zijn bepalend voor de looks van eiken tafels. Hierin is een breed scala aan mogelijkheden. Ook houten poten kunnen, al dan niet in dezelfde kleur als het blad, gekozen worden. Eiken tafels zijn goed te combineren met metalen poten. Meestal wordt daar een (poeder)coating overheen gedaan. Of je nu een onderstel, zoals de spinpoot, of sets kiest; elke stijl heeft z’n charme en voor elk interieur is een passende poot voor onder jouw eiken tafel.

Heb je vragen over onze eiken tafels?

Vul dan het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Misschien zit je binnenkort al aan jouw eiken tafel onvergetelijke momenten te maken met vrienden, familie of geliefden. Of zit je met een goed glas en je lievelingsmuziek lekker te relaxen aan jouw eigen eiken tafel.

Wij maken eiken tafels, jij maakt het je thuis.