✓ Gratis geleverd aan huis ✓ Uniek handgemaakt in ons atelier in Apeldoorn ✓ Gespecialiseerd in exclusieve epoxy bladen ✓ Maatwerk mogelijk!

Epoxy tafel laten maken

Zodra je er eentje hebt gezien, dan ben je besmet; epoxy tafels.

Die prachtige tafels met epoxy. Het unieke lijnenspel van de nerftekening en dan die epoxy! Dat kunstwerk van de natuur gecombineerd met de meest bizarre creaties. Waterstromen, lavastromen en riffen die worden nagebootst. Of al dan niet transparante stroken in serene of juist prikkelende kleurcombinaties, bizar. Ze blijven je ogen gewoon trekken, masterpieces. Je bent er klaar voor. Jij verdient er ook een. Het besluit staat vast, je wilt een epoxy tafel laten maken. Je begon enthousiast, maar je kunt inmiddels door de bomen het bos niet meer zien. Hoe stel ik mijn epoxy tafel op maat samen? Wij van Cralini gaan je helpen!

Epoxy salontafel

Voorbereiding van je epoxy tafel

Juist omdat er zo ontzettend veel mogelijk is hebben we structuur in de keuzes aangebracht. Als je een epoxy tafel op maat wilt helpen we je stap voor stap. We zetten een paar basisvragen voor je op een rij;

In welke vorm wil je jouw epoxytafel laten maken?

Denk bijvoorbeeld aan vierkant, rechthoekig, rond en ovaal (al is dat ingrijpender, maar niet onmogelijk). Denk daarbij ook aan het aantal zitplaatsen (sommige vormen bieden meer of minder ruimte aan tafel) en wat qua lijnenspel goed bij de rest van het interieur past.

Van welk type eiken wil je jouw epoxy tafel laten maken? Boomrand of boomstam.

In het kort; boomrand is een uit balken eiken verlijmde tafel met een boomrand eraan verlijmd. Een boomstam is letterlijk een plak hout uit de stam. De nerftekening blijft intact. Dit kan een grote plak (slab genoemd) zijn, of twee slabs die samen met de epoxy tot een sierlijk geheel worden gemaakt.

In welke bladdikte wil je jouw epoxytafel laten maken?

Doorgaans is dit ongeveer 40 mm. Maar uiteraard kan (bijna) alles. De boomstammen zijn over het algemeen wat dikker.

In welke afmetingen wil je jouw epoxytafel laten maken

Dit heeft met twee dingen te maken. Welke ruimte kan en mag hij bestrijken? Dus letterlijk hoeveel meters mag hij invullen. Denk daar wel goed over na, omdat je naast de afmetingen van de tafel ook een zone als verkeersruimte en zitruimte moet incalculeren. Daar hoort dus bij, wat voor stoelen en/of banken komen er aan te staan. Of wat is de afstand tot een openslaande deur of tot een muur. Daarnaast is bepalend of het een eetkamertafel, een salontafel, koffietafel, side-table, tuintafel of bureaublad mag worden. Vergeet daarbij de vergadertafel op uw werk of bedrijf niet.

Welke kleur (effecten) moet jouw epoxy tafel op maat hebben?

Dan hebben we het over de kleur van het hout, dit kan namelijk geolied worden in allerlei kleuren, en de kleuren die je als epoxy wenst. Ook of het al dan niet transparant en met kleureffecten uitgevoerd moet worden. Denk aan metallic, parelmoer en bepaalde ingegoten effecten. Hier komen we later op terug.

Welke poot of onderstel moet jouw epoxy tafel op maat hebben?

Ook hier zijn weer vele soorten, kleuren en maten. Denk vooral ook aan de praktische kant, kantelgevaar, kunnen de mensen hun voeten kwijt. Maar ook zaken als effect op de inrichting. Moet de poot minimale aandacht en volumes uitstralen of mag die juist robuust zijn.

Welke afwerking moet het oppervlakte van jouw epoxy tafel op maat afgewerkt worden?

Kortom zijn er twee mogelijkheden. Robio Monocoat 2c Oil als kleur(loze) afwerking en bescherming van het hout. De andere is een coating van (meestal) transparante epoxy die het blad verzegeld. Deze variant is daarna overigens zelfs voor buiten te gebruiken.

Zomaar een aantal vragen die aan bod zouden moeten komen, en helpen als je er van tevoren naar kijkt. Sterker nog, die frustraties kunnen voorkomen als je jouw maatwerk epoxy tafel doordacht samenstelt.

epoxy tafel zwart met goud

Doordacht assortiment

Hier een stukje tekst, je kunt de tekst en afbeelding ook switchen. Als je dat wilt kun je op het icoontje van dit kommetje klikken en inhouden en vervolgens slepen naar rechts naar het kolommetje van de afbeelding. Dan switchen ze van plek. De button kun je ook bewerken door er op te klikken. Links in het venster kun je alle instellingen wijzigen.

Custom

De rest, wat houdt dat in? Als je liefst jouw maatwerk epoxy tafel uit twee losse stammen en een stroom epoxy wilt laten maken. Dit is meteen de grootste categorie binnen de serie CUSTOM. Dus bovenstaande series bestaan uit een geheel van eiken. Al dan niet verlijmd. Maar bij deze serie kan je ervoor kiezen losse delen (eiken) hout te verwerken in jouw maatwerk epoxy tafel. Maar is zijn meer zaken die onder deze serie vallen. Als je bijvoorbeeld afwijkende kleuren of houtsoorten wilt toepassen. Of als er zaken in de epoxy ingegoten moeten worden. Of wat dacht je van het uitfrezen van logo’s, symbolen of afbeeldingen in jouw maatwerk epoxy tafel. Uiteraard zijn de mogelijkheden hier schier oneindig. Toch behouden we ons graag het recht voor ergens niet aan te beginnen. Deels omdat sommige projecten ontzettend duur zouden worden, deels omdat soms de risico’s onbekend zijn, of te groot worden.

Toch moet je niet schromen als jouw ideale project niet in een van de series valt, laten we samen kijken wat je wilt. Wij maken maatwerk epoxy tafels. Soms zit een bepaalde wens zo dicht bij een van de series dat het niet eens als CUSTOM. wordt gezien.

Epoxy tafels

Andere Epoxy wensen?

Bekijk op deze pagina onze voorraad direct leverbare tafels. Liever iets op maat gemaakt? Neem contact op!