✓ Gratis geleverd aan huis ✓ Uniek handgemaakt in ons atelier in Apeldoorn ✓ Gespecialiseerd in exclusieve epoxy bladen ✓ Maatwerk mogelijk!

Bezoek op afspraak onze showroom!

Epoxy tafel zwart

Zwart, het blijft een fascinerende kleur: contrasterend, stoer en stijlvol. Het laat andere kleuren zelfs beter uitkomen. Niet voor niks kiezen sommige ontwerpers zelfs voor een black label. Welke interieurstijl jij ook wil creëren, zwart verrijkt altijd. Dit geldt zeker ook voor een zwarte epoxy tafel. Of een epoxy salontafel zwart natuurlijk. De combinatie van hout en epoxy is altijd al een stijlvolle combinatie, maar met zwarte accenten wordt het een eyecatcher van jewelste. Er zijn verschillende manieren om een epoxy tafel zwart of zwarte epoxy salontafel samen te stellen. Wat kan er allemaal? We vertellen je er graag meer over. Direct een offerte aanvragen kan ook!

epoxy tafel zwart
epoxy tafel zwart met goud

De mogelijkheden van jouw zwarte epoxy tafel

Eigenlijk alles kan. Het hout kan zwart en de epoxy kan zwart. En om het makkelijk te maken zijn in de epoxy nog allerlei tinten, effecten en mate van transparantie te kiezen. Daar komen we straks op terug.

Als je ervoor kiest om het blad van jouw epoxy tafel zwart te maken, wordt het eiken op kleur gebracht met olie. Bij Cralini gebruiken we hiervoor de hightech Rubio Monocoat 2C Oil. Bescherming en kleur (of naturel) van top kwaliteit. Een echt zwarte epoxy tafel (zwarte epoxy salontafel ) is als je ons eerst de kleur Intense Black als voorbehandeling laat gebruiken. 

Als we er daarna de kleur Charcoal overheen aanbrengen, heb je een puur zwarte eiken basis. Geloof ons, dan is je epoxy tafel zwart! Als je de kleur Charcoal zonder voorbehandeling kiest, is je blad ook zwart, maar zie je houttint er nog wel doorheen. Aan jou de keuze. Veelal wordt de extreem zwarte epoxy tafel wel voorbehandeld met Intense Black. Gitzwart, terwijl de nerfstructuur die nog zichtbaar is, prachtig.

Contrasterende kleur epoxy

Een zwarte epoxy tafel gecombineerd met een contrasterende kleur, het kan! Bijvoorbeeld in het midden een rivier (of rivieren) van epoxy. Wat dacht je van transparant Turquoise of combineer zwart met goud. Maar ook kleuren als rood, rose en blauwtinten combineren perfect bij een epoxy tafel zwart. Om jouw zwarte epoxy tafel nog unieker te maken kan je de stroom (of stromen) epoxy ook minder transparant of niet transparant uit laten voeren. Of allerlei effecten zoals metallic, parelmoer of subtiele glitters. Al heeft de epoxy tafel zwart als basiskleur, de rest is maatwerk.

Zwarte tafel met epoxy voor jouw interieur

Eigenlijk is alles mogelijk voor jouw zwarte epoxy tafel! Wij helpen je graag in het samenstellen ervan. Wij geven je graag advies aan huis of via videobellen over welke kleuren goed bij elkaar passen, welke houtsoort je kunt kiezen en wat het beste past in jouw interieur.

Meest gestelde vragen over de zwarte epoxy tafel

Dat lijkt een open deur, maar hier blijkt veel broodnodige informatie uitgehaald te kunnen worden. Meubelstuk? Centraal punt in het huis/gezin? Imponeren in een vergaderzaal? Zomaar wat toepassingsmogelijkheden die andere eisen aan het eindresultaat stellen. Moet de focus op liggen op gebruik of op masterpiece. Of kan beiden. Een simpel voorbeeld is dat je hierdoor weet hoeveel mensen moeten er aan moeten kunnen zitten? Sommige vormen of poten vallen dan soms af. Omdat de ruimte die beschikbaar is voor de tafel er zich niet voor leent. Zo komen we automatisch bij de tweede vraag.

Als je meerekent dat er ook bewegingsruimte rondom de tafel nodig is, bestrijkt de tafel inclusief die zone vaak een groter oppervlakte van je interieur dan je denkt. Het prettig kunnen bedienen, aanschuiven of van tafel afgaan is iets waar je straks jouw unieke epoxy tafel zwart op af gaat rekenen. Kijk ook of er genoeg ruimte tot muren of andere meubelstukken is. Ook de lichtval en kleuren in de buurt van de nieuw aan te schaffen zwarte epoxy tafel doen er toe.   

Zoals eerder genoemd is het lijnenspel van de tafel een aanwezige factor in je interieur. Denk daar goed over na. Bedenk daarbij dat een zwart meubelstuk prominenter aanwezig is dan een lichte(re) kleur. Veelal wordt een zwarte epoxy tafel in ruime vertrekken toegepast.

Het spelen met vormen kan hierbij net een nuance of versterking van een bepaalde energie zijn. De slankere ovale vorm versus een robuuste rechthoek bijvoorbeeld.  Bedenk wel dat er aan de smallere kanten van de ovale tafels bijvoorbeeld minder praktisch getafeld kan worden.

Tel je al die zaken die gelden voor het prettig gebruiken van jouw meubelstuk bij elkaar op, bekijk welke afmeting je dan nodig hebt, en kijk of dit ook past. Denk dan aan zaken; hoe breed zijn de stoelen die ik in gedachten heb. Vermenigvuldigd met het aantal zitplaatsen per zijde. Daarbij opgeteld de ruimte die nodig is om te kunnen passeren, bedienen; leven. Dat is jouw ideale maat. Check dus goed de beschikbare ruimte.

Tafelpoten kunnen jouw unieke zwarte epoxy tafel helemaal completeren of het juist complex maken. Neem daarom ook de tijd om na te denken over zaken als; voetruimte, stijl, passend bij lijnenspel en kleur. Ook is het goed te bedenken dat een centrale poot of onderstel dat te smal is voor de lengte van de tafel gevaarlijk kan zijn. Als er teveel geleund of gezeten wordt op een uiteinde kan ineens een kiepbeweging ontstaan. Hopelijk zonder al teveel van het kerstdiner te verplaatsen naar de vloer.

Zo zie je dat een goede voorbereiding echt kan helpen. Je kunt er zelfs toekomstige frustraties of ongemakken mee voorkomen. Jouw unieke meubelstuk verdient het om alleen maar mooie momenten aan te creëren. Borrelen met vrienden of geliefden. Spelletjesavonden vol plezier met je gezin. Bijpraten na gewoon weer een dag, of de lekkerste drankjes en gerechten ter gelegenheid van de mijlpalen van het leven. Wij van Cralini zeggen; aan tafel is thuis.

Epoxy tafels

Andere Epoxy wensen?

We helpen je graag verder. Laat hieronder je contactgegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op om jouw wensen te bespreken.