✓ Gratis geleverd aan huis ✓ Uniek handgemaakt in ons atelier in Apeldoorn ✓ Gespecialiseerd in exclusieve epoxy bladen ✓ Maatwerk mogelijk!

De wens

Dit project is voor een gezin van 7 personen die een nieuwe woning betrekt. De wens is dat ze met alle kinderen aan de eettafel kunnen zitten; ook als opa en oma er zijn. De eettafel moet een zo natuurlijk mogelijke sfeer aan hun stijlvolle interieur toevoegen, maar de houttekening moet wel goed zichtbaar zijn. Tot slot moet de tafel ook praktisch zijn voor het grote gezin, aangezien ze de tafel hoogstwaarschijnlijk vaak moeten schoonmaken. 

Aan de slag!

We zijn direct voor ze aan de slag gegaan. We vonden een 6 meter lange beuk van ongeveer 90 cm breed en 8 cm dik. Van deze flinke jongen hebben we 3.5 meter gebruikt voor het maken van de boomstamtafel. Vooral de boomrand en organische vorm van het blad sprak het gezin (en ons!) aan.

De eerste stap om een prachtige eettafel te creëeren, was het schuren van het tafelblad. Eerst met een grove korrel om de oneffenheden en de zaaglijnen te verwijderen. Als de lijnen weggeschuurd zijn, wordt vervolgens een steeds fijnere korrel gebruikt om de houttekening mooi uit te laten komen. Tegelijkertijd wordt het oppervlak direct spiegelglad. De welvingen in het blad blijven wel behouden; aangezien het een natuurlijk tafelblad moet zijn. 

De eettafel is afgewerkt met een Skylt lak. Dit behoudt de structuur van het oppervlak, maar zorgt ervoor dat het goed afneembaar is. Het gezin is heel blij met het eindresultaat, waar ze met z’n allen aan kunnen zitten.

Het eindresultaat

Wil je jouw eigen boomstamtafel laten maken?

Enthousiast geworden en wil je ook een boomstamtafel? Bijvoorbeeld van beuken, Eiken, Iepen of suar? Laten we met elkaar in contact komen! Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.