✓ Gratis geleverd aan huis ✓ Uniek handgemaakt in ons atelier in Apeldoorn ✓ Gespecialiseerd in exclusieve epoxy bladen ✓ Maatwerk mogelijk!

De wens

Voor een familie uit België hebben we een prachtige eettafel en salontafel van suarhout met epoxy gemaakt. Dit was al direct een mooi uitdaging, aangezien er op dat moment een beperkt aanbod was van dit soort hout. Omdat vooral een tafelblad met een groot formaat lastig was, is het idee ontstaan om te werken met 2 tafelbladen van 150 x 60 cm. Op die manier kunnen ze het als losse, verplaatsbare componenten gebruiken. Om een geheel te creëren, wilden ze ook graag een salontafel in dezelfde stijl.

Aan de slag!

Het onbehandelde suarhout had al mooie pleten en gaten. De wens was om dit op te vullen met turquoise, transparante epoxy, zodat het lijkt op exotische wateren. 

Als eerste werden de randen van alle spleten en gaten goed geschuurd. Op die manier kan de tape zich goed hechten en voorkom je lekkage tijdens het gieten van de epoxy. Daarna konden we beginnen met gieten van de transparante, turquoise epoxy. 

Na het vullen van de spleten en gaten, hebben we de 3 tafelbladen in zijn geheel geschuurd. Vervolgens hebben we de tafelbladen met kleurloze transparante epoxy geseald. Dit hebben we meermaals gedaan en zowel onder als boven. Op die manier is de epoxylaag extra stevig. Dit was één van de leukste momenten van het maken van deze bijzondere tafelbladen. 

Uiteindelijk is deze bijzondere toepassing geheel naar tevredenheid gemonteerd en geleverd in België

epoxy tafelblad

Het eindresultaat

Wil je jouw eigen boomstamtafel met epoxy laten maken?

Enthousiast geworden en wil je ook een boomstamtafel? Bijvoorbeeld van beuken, eiken, Iepen of suar? Laten we met elkaar in contact komen! Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.