✓ Gratis geleverd aan huis ✓ Uniek handgemaakt in ons atelier in Apeldoorn ✓ Gespecialiseerd in exclusieve epoxy bladen ✓ Maatwerk mogelijk!

Wanneer je een nieuwe eettafel zoekt, dan heb je een ruime keuze uit soorten en maten tafels. Het nadeel van de meest voorkomende maten, is dat de kans groot is dat er plek is voor 2 tot maximaal 4 personen. Maar als je een groter gezelschap kwijt wil, dan is dit vaak te klein.

Heb je een grote ruimte en wil je graag veel mensen kwijt? Dan is een eettafel van 5 meter langs de perfecte oplossing voor jou! Een eettafel van 5 meter lang is maatwerk bij Cralini. Je vindt deze eettafel daarom ook niet als een standaard product terug op onze website, maar we helpen je graag persoonlijk verder. Op die manier weet je zeker dat je straks de eettafel hebt die in jouw ruimte past en voldoet aan de uitstraling die je voor ogen hebt.

suar boomstamtafel epoxy

Keuzes bij een tafel van 5 meter

Als je op zoek bent naar een tafel van 5 meter lang, dan zijn er een aantal keuzes die je moet maken. Te beginnen bij het soort hout wat we gebruiken om jouw droomtafel te maken. Kies bijvoorbeeld voor het prachtige suarhout of ga juist voor een klassieker met eikenhout. Welke houtsoort het beste bij jou past, hangt van een aantal factoren af. Denk bijvoorbeeld aan hoe donker of licht het hout (van nature) moet zijn, maar ook het nerfpatroon heeft invloed op je houtkeuze. Laat je dan ook goed van te voren informeren, zodat het straks niet tegenvalt!

Hierna is het belangrijk om uit te zoeken welke afwerking van de tafel je wil. Zo kun je kiezen uit een geen afwerking, skylt lak of epoxy. Het is slim om sowieso te kiezen voor een afwerking van je eettafel van 5 meter. Zo weet je zeker dat de tafel mooi blijft. Met een skylt lak komt er een dunne beschermingslaag over je eettafel heen, zodat deze beschermd is tegen etensresten en kringen van glazen. Ook kun je dankzij de skylt lak de tafel eenvoudig schoonmaken. 

Wil je graag een stevige bescherming, zodat dit ook krassen voorkomt? Of wil je graag een unieke tafel creëren door de gaten in de tafel op te vullen met een andere epoxy kleur? Dan raden we je aan om de tafel af te werken met epoxy. Dit is een iets duurdere investering, maar het is het dubbel en dwars waard.

Tot slot heb je ook nog de keuze als het gaat om het soort onderstel voor je eettafel. Er is een ruim aanbod; denk aan een U-poot, N-poot, X-poot of een trapeze-poot. Zo zit er altijd wel een tafelpoot bij die jij mooi vindt. Maar denk niet alleen de uitstraling. Bedenk ook goed hoe praktisch het is. Zo kan een N-poot in de weg zitten als je stoelen wil plaatsen aan het hoofd van de tafel.

Tafel 5 meter lang

De tafels van 5 meter lang die wij leveren zijn niet alleen perfect om thuis aan te tafelen of te borrelen. De ruime tafels zijn ook uitstekend te gebruiken als vergadertafel. De sfeervolle modellen die wij leveren springen dan ook zeker in het oog tijdens bijeenkomsten. Ook vergaderen wordt dankzij deze tafel een stuk leuker. Je geniet van het perfect afgewerkte tafelblad en je hebt nooit ruimte tekort, doordat je al ruim 20 personen tegelijkertijd kwijt kan.

Persoonlijk contact?

Ben je enthousiast geworden en wil je graag meer weten over een eettafel 5 meter? Of wil je langskomen in onze showroom in Apeldoorn? Neem gerust contact op met Johan! Stuur hem een berichtje via Whatsapp of vul onderstaand contactformulier in. Hij helpt je graag verder bij het samenstellen van jouw droomtafel!