✓ Gratis geleverd aan huis ✓ Uniek handgemaakt in ons atelier in Apeldoorn ✓ Gespecialiseerd in exclusieve epoxy bladen ✓ Maatwerk mogelijk!

Suar boomstamtafels

Alle direct leverbare Suar boomstamtafels producten zijn hieronder gesorteerd. Cralini staat voor uniek, exclusief en moet gelden als verzamelnaam van wat nog niet bestaat. Zo mag jij ons namelijk ook uitdagen een formaat, kleur, combinatie, freeswerk of vorm toe te passen die we nog nooit eerder zijn tegen gekomen. Een epoxy bedrijf voor creatieveling dus. Wij willen dat het bij jou aan tafel uniek is. Iets niet kunnen vinden of andere ideeën?

Suar boomstamtafels

Andere wensen?

Bekijk op deze pagina onze voorraad direct leverbare tafels. Liever iets op maat gemaakt? Neem contact op!

Suar boomstamtafel

Ben jij op zoek naar een boomstamtafel van suar hout? Dan ben je bij Cralini aan het juiste adres! Het is een prachtige eye catcher voor jouw interieur of werkomgeving. Als je een Suar boomstamtafel hebt gezien vergeet je die niet meer. Suarhout is een van de vele prachtige kunstwerken van moeder natuur. Met zo’n Suar boomstamtafel haal je dus iets unieks in huis. De kenmerkende nerftekeningen met rijke afwisseling tussen donker en licht hout is biologerend. Een Suar boomstamtafel is qua kleur en uitstraling heel makkelijk in een interieur te plannen en is altijd een verrijking.

Het hout van de suar boomstamtafel

Suar is één van de vele namen van deze niet-bedreigde, snel groeiende soort tropisch hardhout. Het heeft een overvloedige dwarsnerf, die prachtige tekeningen maakt in de boomstamtafel van Suar. De boom die wel 25 meter hoog kan worden heeft een kenmerkende volle kruin. Het hout wat wij gebruiken voor onze tafels, wordt op zorgvuldig geselecteerde Indonesische plantages verbouwd. Voor zover mogelijk is wordt hierbij gekeken naar zaken als certificering, kwaliteit en uiteraard de werkomstandigheden. De manier waarop men de bomen plant en oogst is hierbij het belangrijkste criterium. Als dit in orde is kijken we verder.

Hoe wordt het suar hout omgetoverd tot een tafelblad?

De platen (slabs genoemd) worden eerst in het land van herkomst kunstmatig gedroogd. Dit is een belangrijk onderdeel omdat het de gevoeligheid voor scheuren en bollen verkleint. Al onze Suar boomstamtafels zijn massief en niet verlijmd. Dit resulteert in een boomstamtafel met een suar tafelblad waarvan de nerftekening niet doorloopt, geen eenheid is. Juist dat unieke plaatje maakt een Suar boomstamtafel zo mooi.

Boomstamtafel van suar: de keuzes.

Wil je jouw boomstamtafel met suar tafelblad zelf samenstellen? Dat kan bij Cralini! Om de juiste tafel voor jouw interieur te kiezen, lichten we hieronder de keuzemogelijkheden toe.

 • Een suar boomstamtafel heeft een organische, natuurlijk gevormde rand. Wil je graag een relatief recht blad, of juist bijzondere vormen? Denk bijvoorbeeld aan een bolling aan een van de zijdes van je tafel, of een (on)diepe v-vormige inham aan een van de uiteindes. Hoe wild, organisch en natuurlijk wil jij jouw boomstamtafel van suar hout?
 • Moet jouw tafel symmetrisch verlopen in de breedte, of juist relatief gelijk zijn? Dus aan de ene zijde 100 centimeter breed en aan de andere kant 85 of 90 centimeter. Of heb je de breedte liever (ongeveer) gelijk?
 • De nerftekening en kleur van elke suar boomstamtafel is anders. Het is daarom verstandig om het blad van jouw boomstamtafel van suar eerst te zien (via een foto), zo weet je zeker dat je het blad mooi vindt.
 • Een suar boomstamtafel kent verschillende mogelijkheden in afwerking. Hieronder jouw keuzes:
  • Geschuurd en onbewerkt
  • Geschuurd en gelakt (een meestal licht glanzende coating)
  • Geschuurd en gesklylt (een meestal matte 2K coating)
  • Geschuurd en geolied.
  • Geschuurd en in de epoxy gezet (harde coating die de nerf en kleur extreem goed weergeeft.)
  • Geschuurd, gaten en spleten (ook groot mogelijk) gevuld met (gekleurd of ongekleurd, transparant of ondoorzichtig) epoxy en vervolgens overgoten met verschillende lagen epoxy.
 • Van een suar boomstamtafel kan met een salon-, bijzet, statafel of bureaublad heel goed een set gemaakt worden. Ook vergadertafels zijn mogelijk, een prachtig meubelstuk voor op de zaak.

Het onderstel van jouw unieke suar boomstamtafel

Uiteraard hoort er onder een mooie suar tafelblad een bijpassende poot. Ook hier is het verstandig goed na te denken voordat de eyecatcher in jouw interieur past en wat je mooi vindt. Bij Cralini kun je onder andere kiezen uit de X-, Y-, U-, N- en spinpoten. Vrijwel alles is mogelijk!

Heb je vragen over de boomstamtafel met suar tafelblad?

Ben je er inmiddels aan toe om jouw droom boomstamtafel van suar samen te stellen? Neem contact op met ons, we helpen je graag. Uiteraard ben je ook welkom in onze showroom in Apeldoorn. Hier staan verschillende bladen, in verschillende afwerkingsvarianten opgesteld. Voor een kwalitatief hoogwaardige suar boomstamtafel ben je bij Cralini aan het juiste adres. Wij maken tafels, jij maakt het jouw thuis.