✓ Gratis geleverd aan huis ✓ Uniek handgemaakt in ons atelier in Apeldoorn ✓ Gespecialiseerd in exclusieve epoxy bladen ✓ Maatwerk mogelijk!

Rijksmuseum collectie

Iconische meesterwerken, iedereen kent ze. De luxe, grandeur en klasse van de meesters van het doek, lijkt alleen maar groter te worden naar mate de tijd verstrijkt meesters van het doek, lijkt alleen maar groter te worden naar mate de tijd verstrijkt. Of je een modern interieur hebt, of juist een klassieke stijl hebt, de tijdloosheid maakt het altijd een stijlvolle eyecatcher! En, vanaf nu is het mogelijk om één of meerdere schilderijen in je tafelblad te laten gieten. Welk meesterwerk uit het Rijksmuseum wil jij terugzien in jouw tafelblad?

Een greep uit de mogelijkheden:

Hoe worden de tafels geïnspireerd op de meesterwerken gemaakt?

Neem bijvoorbeeld Het Melkmeisje van Vermeer. Dit prachtige werk kan in een eikenhouten blad geplaatst worden. Daarna wordt het met kristalheldere epoxy overgoten, dit wordt herhaald en zo ontstaat een uniek blad. Jouw blad. Of het nu om een bureaublad gaat, een salontafel, eetkamertafel, vergadertafel of sidetable, het kan allemaal.

Kies één van de meesterstukken uit het Rijksmuseum

Alle meesterwerken kan je in jouw maatwerk blad toepassen. De keuze is aan jou! Het iconische statieportret van Willem I in je eetkamertafel? Of een statige jonkvrouw? Liever een salontafel met de bedreigde zwaan? Adonis en Venus in een bijzettafel? Jeremia die treurt over Jeruzalem in je bureaublad? Het zelfportret van Rembrandt, het straatje van Vermeer, de gouden bocht, het meisje in het blauw, een van die verschillende stillevens zoals de Heem.. alles is mogelijk.  

Combineer, creëer, neem de grendel van je creativiteit weg en projecteer het in een blad. Welk blad dan ook, op welke plek dan ook, in welke (houten) basis dan ook. Wil je een ronde afbeelding? Vierkant? Rechthoekig? Of moet het een hexagoon zijn? Bij Cralini is alles mogelijk. We denken graag met je mee.  

 

Zó kies je jouw tafel met meesterwerk

Wanneer je kiest voor een epoxy tafel met een meesterwerk die in het Rijksmuseum te vinden is, doorlopen we een aantal stappen. In onderstaand voorbeeld gaan we uit van een bureaublad. Per stap lichten we toe welke keuzes je hierin kunt maken. 

1. Welk meesterwerk.

Kies het werk die je graag in je tafelblad verwerkt wil hebben. Misschien wil je meerdere werken in jouw blad laten gieten, dat kan! Kijk op je gemak rond of bezoek online de Rijksstudio. Check of de kleuren die in het object worden gebruikt matchen met de rest van de inrichting. Al kan in veel gevallen alles wel toegepast worden. Helemaal omdat er als het ware een lijst omheen zit. Dit kan eikenhout zijn, maar ook elke (ral)kleur die je maar wenst. Zelfs met marmer, metallic of parelmoereffecten. 

2. Vorm/formaat van de tafel.

Vervolgens bepaal je de afmeting van jouw tafel. Hou rekening met de “verkeersruimte” rondom je blad, trek dat af van de beschikbare ruimte en je weet welke afmetingen het blad of bureau mag hebben. Denk ook na over de diepte, beenruimte en zaken die op het blad (moeten) staan. In geval van (eiken)hout kan er soms ook gekozen worden voor een boomrand aan de voorzijde. Bij tafels geldt ook dat je bewust moet zijn van de positie van de poten. Voorkom de voortdurende ergernis van pijnlijke schenen of tenen.

3. Vorm en het formaat van het meesterwerk

Welke afmeting mag jouw object(en) hebben? En zou je ze een afwijkende vorm willen geven? Rond, vierkant, rechthoekig of wat dan ook. Dat heeft natuurlijk ook met de positie van het object in je blad te maken. Gecentreerd? Of links en rechts naast je laptop-zone? Zeg het maar.

4. Hout of kleur.

Als je voor (eiken)hout kiest kan, voordat het in de epoxy gegoten wordt, gekozen worden voor het kleuren van het blad. Dus in plaats van de naturel-kleur bijvoorbeeld “smoked oak” of andere tinten. De laag transparante kleurloze epoxy geeft van nature een prachtige diepte aan het hout, maar als je meer contrast wilt kan dit. Dus houtkleur, maar dan bewerkt. Mocht je voor een ral-kleur of een bepaalde kleurschakering of kleureffect willen gaan, dan is het belangrijk goed te weten wat je wilt. Wij willen je daar uiteraard graag bij helpen. 

Om een paar varianten op te noemen; je kunt metallic kleuren gebruiken. Natuurlijk kan je dan denken aan de “standaard” kleuren zoals zwarttinten of blauw etc. Maar hier zijn ook prachtige kleuren mogelijk waar je wellicht niet meteen aan zou denken. Neem flame copper, goud of zilver. Maar ook is het mogelijk om prachtige craquelé, marmering, aders van contrasterende kleuren toe te passen. Alsof jouw meesterwerk(en) in een marmeren blad is ingegoten. 

Maar ook een rustige olijfgroene basis is natuurlijk mogelijk. Wil je daar nog een kleine touch aan geven, kies dan voor craquelé-effect. Kleine zwarte barsten in je olijf-grijs. Zoals een schilderij die karakteristieke haarscheurtjes kan hebben. Je zou er de creatieve kriebels van krijgen toch?

5. De poot / het onderstel.

Natuurlijk hoort er een passende poot of onderstel onder jouw unieke meubelstuk. Of je nu kiest voor minimalistisch, stoer of maatwerk, de juiste keuze zorgt dat het een geheel met jouw interieur wordt. Van sierlijke hairpin-poot, X, Y, U en N tot stoere blokpoten, het kan allemaal. Ook zijn er vaak verschillende kleuren mogelijk. Zwart, wit, antraciet maar ook chroom, goud en rvs zijn mogelijk.

 

Rijksmuseum Collectie

Andere Epoxy wensen?

Bekijk op deze pagina onze voorraad direct leverbare tafels. Liever iets op maat gemaakt? Neem contact op!