✓ Gratis geleverd aan huis ✓ Uniek handgemaakt in ons atelier in Apeldoorn ✓ Gespecialiseerd in exclusieve epoxy bladen ✓ Maatwerk mogelijk!

Waarom voor een epoxy tafel kiezen?

Deel dit artikel

In deze blogpost hebben we het helemaal over epoxytafels! We geven je een overzicht van wat epoxy is en enkele voordelen van het gebruik ervan voor het maken van tafels. We laten je ook zien hoe je je eigen epoxytafel kunt maken, evenals een aantal verschillende manieren om hem te versieren. Tenslotte geven we enkele tips om je epoxytafel te onderhouden, zodat hij er altijd op zijn best uitziet.

Wat is epoxy?

Epoxy is een type hars dat vaak gebruikt wordt in bouw- en productieprojecten. Het is sterk en duurzaam, waardoor het een ideaal materiaal is voor tafels. Epoxy is ook bestand tegen krassen, vlekken en hitte, waardoor het gemakkelijk te onderhouden is. Misschien het beste van alles, kan epoxy worden gekleurd of gebeitst elke kleur die u wilt, zodat u uw tafel aan te passen aan uw decor

Voordelen van het gebruik van epoxy voor tafels

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van epoxy voor tafels. Eerst en vooral is epoxy ongelooflijk sterk en duurzaam. Het is bestand tegen veel slijtage, waardoor het een ideale keuze is voor drukbezochte ruimtes zoals keukens en woonkamers. Epoxy is ook vlekbestendig en hittebestendig, wat betekent dat morsen geen probleem is en hete gerechten direct op het oppervlak geplaatst kunnen worden zonder angst voor beschadiging. Een ander voordeel van epoxy is dat het helder opdroogt, zodat eventuele onvolkomenheden in het oppervlak onzichtbaar zijn zodra de hars is uitgehard

Je eigen epoxy tafel maken

Als je je handig voelt, kun je je eigen epoxytafel maken! Begin met het kiezen van een houten tafelblad dat je mooi vindt – we raden je aan een massief hardhout te kiezen zoals eiken of esdoorn voor de duurzaamheid. Als je eenmaal je tafelblad hebt, schuur het dan op tot het glad aanvoelt en veeg stof weg met een vochtige doek. Breng vervolgens een laag grondverf op het oppervlak aan en laat dat volledig drogen. Zodra de grondverf droog is, breng je twee lagen verf in de gewenste kleur aan en laat je de verf tussen elke laag volledig drogen. Zodra de verf droog is, breng je een laag mod podge aan op het oppervlak en strooi je er glitters op tot je tevreden bent met de dekking. Laat de mod podge volledig drogen en breng er dan een laag heldere epoxyhars overheen aan. Laat de hars 24 uur uitharden voordat je je nieuwe tafel gebruikt!

Conclusie

We hopen dat deze blogpost je alles heeft gegeven wat je moet weten over epoxytafels! Deze tafels zijn sterk en duurzaam en tegelijkertijd gemakkelijk te onderhouden – wat wil je nog meer? Als je je moedig voelt, waarom probeer je dan niet je eigen tafel te maken? Volg onze handleiding hierboven en je zult zeker een prachtige tafel hebben die uniek is voor jou en perfect past bij jouw woonstijl. Bedankt voor het lezen!

Meer
blogs