✓ Gratis geleverd aan huis ✓ Uniek handgemaakt in ons atelier in Apeldoorn ✓ Gespecialiseerd in exclusieve epoxy bladen ✓ Maatwerk mogelijk!

Op zoek naar een houten tafelblad met epoxy?

Je kent ze vast uit inspirerende interieurs: een houten tafelblad met epoxy. Echte unieke tafels! Een houten tafel met epoxy is altijd een eye-catcher. Bij Cralini kun je jouw tafel met een epoxy tafelblad helemaal zelf samenstellen. Op deze pagina lees je waar je rekening mee kunt houden en welke mogelijkheden Cralini biedt. Bij Cralini maken we authentieke en unieke tafels, passend in elk interieur.

houten tafelblad met epoxy
houten tafelblad met epoxy

Soorten houten tafelbladen met epoxy

Een houten tafel met epoxy is bij Cralini altijd maatwerk, zo kun jij je droomtafel helemaal zelf samenstellen! Samen met de specialisten van Cralini kies je hoe jouw tafel eruit komt te zien. Kies je bijvoorbeeld voor een boomstamtafel? Boomstamtafels zijn gemaakt van plakken boom die in zijn geheel uit de stam zijn gezaagd. De grote of kleine spleten kun je laten opvullen met epoxy, de kleur bepaal je zelf. Uiteraard zijn er ook andere houtsoorten mogelijk, jij kiest!

Je kunt er ook voor kiezen om het oppervlak te laten sealen met transparante epoxy. Zo bescherm je het hout tegen weer en water en kun je de tafel ook voor buiten gebruiken. Het is ook mogelijk om een aantal stukken van bijzonder hout in de epoxy te verwerken. Je hebt daar vast een aantal prachtige plaatsen van voorbij zien komen, met plakken hout met grote spleten en gaten erin. De keuze die je maakt voor de houtsoort, maakt je tafel.

Onze houten tafelbladen met epoxy

Riviertafel of lava tafel?

Populaire keuzes voor een houten tafelblad met epoxy is een riviertafel of een lava tafel. Deze tafels kenmerken zich door één of meerdere stromen van epoxy in het midden van het tafelblad. Deze stroom ziet eruit als een rivier (blauw) of een stroom lava (rood/oranje). Prachtig om te zien! Alsof je front row zit aan een tropisch blauwe rivier. Of je nu een groot stuk van een boom, twee kleinere stukken of allerlei gedeeltes wil gebruiken, bij een houten tafelblad met epoxy zijn de mogelijkheden eindeloos! De specialisten van Cralini staan voor je klaar om met je mee te denken, welke tafel het beste in jouw interieur of zaak past. Neem gerust contact op!

Eigenschappen van epoxy

Een houten tafelblad is een echte eye-catcher, we vertellen je graag meer over dit goedje! Epoexy is een thermo-hardend mengsel, bestaande uit 2 componenten. Eenmaal uitgehard is een goed te bewerken en keiharde materie. Ideaal voor een tafelblad met epoxy!

Epoxy is uitermate geschikt voor het maken van een tafelblad. Het is waterdicht, weerbestendig en kan tegen temperaturen tussen de -30 en +60 graden Celcius. Leuk feitje: de trek- en druksterkte van epoxy is 2x zo groot als die van beton!

Welke kleur epoxy kies jij voor jouw houten tafelblad?

De kleuren die je kunt kiezen voor jouw houten tafelblad met epoxy zijn eindeloos. Ga jij voor één kleur? Of een combinatie van kleuren? En wil jij een metallic- of parelmoerlook? Ook dat is mogelijk. Laat glitters toevoegen, flakes of een olievlek-techniek laten toepassen. Uniek bij Cralini is dat je ook de mogelijkheid hebt om een meesterwerk te verwerken in jouw houten tafelblad met epoxy. Kijk hiervoor bij onze Inspired by Rijksmuseum-collectie.

Hoe maakt Cralini het een houten tafelblad met epoxy?

Bij Cralini werken vakmensen met expertise over epoxy tafels. Het maken van de juiste kwaliteit epoxy komt nauw, de voorbereidingen zijn een belangrijk onderdeel. We willen niet dat de tafel gaat vergelen omdat de uv-bescherming niet goed was. Wanneer de epoxy is uitgehard, begint het afwerken. Bij Cralini schuren we het tafelblad van grof naar een fijne korrel. Hoe fijner de korrel waarmee we eindigen, hoe meer glans er op het houten tafelblad met epoxy komt. Nadat de epoxy geschuurd is, gaan we verder met het hout schuren en de olie. Als laatste stap kan het tafelblad nog geseald worden met epoxy en polijsten. En dan zit het maakproces van het tafelblad met epoxy er op!

Een houten tafel met epoxy

Ben je enthouiast over een houten tafelblad met epoxy?

Dat snappen we! Als je meer wil weten over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op via onderstaand formulier.