✓ Gratis geleverd aan huis ✓ Uniek handgemaakt in ons atelier in Apeldoorn ✓ Gespecialiseerd in exclusieve epoxy bladen ✓ Maatwerk mogelijk!

Epoxy tafelbladen

Alle direct leverbare Epoxy tafelbladen producten zijn hieronder gesorteerd. Cralini staat voor uniek, exclusief en moet gelden als verzamelnaam van wat nog niet bestaat. Zo mag jij ons namelijk ook uitdagen een formaat, kleur, combinatie, freeswerk of vorm toe te passen die we nog nooit eerder zijn tegen gekomen. Een epoxy bedrijf voor creatieveling dus. Wij willen dat het bij jou aan tafel uniek is. Iets niet kunnen vinden of andere ideeën?

Toont alle 4 resultaten

Epoxy tafelbladen

Andere wensen?

Bekijk op deze pagina onze voorraad direct leverbare tafels. Liever iets op maat gemaakt? Neem contact op!

Epoxy tafelbladen, waarom?

Hier kunnen we veel of weinig woorden aan spenderen, de samenvatting is; Epoxy tafelbladen zijn van die bladen die altijd de aandacht trekken. Zelfs de ingetogen, stijlvolle epoxy tafelbladen zullen de blikken langer vasthouden. De extravagante, gedurfdere varianten van epoxy tafelbladen zijn vaak zorgvuldig gekozen boosters van het interieur. Of het nu de bijzondere kleuren zijn van al dan niet tropische houtsoorten die door de epoxy worden uitvergroot. Of de prachtige effecten die je kunt maken in epoxy tafelbladen, elke unieke epoxy tafel is een masterpiece.

Wat maakt epoxy tafelbladen zo mooi?

Iedereen heeft ze wel eens langs zien komen, de epoxy tafelbladen. Epoxy tafelbladen blijven op de een of andere manier hangen. Hoe komt dat toch? Wat maakt die epoxy tafelbladen zo bijzonder?

Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden moeten we eerst iets meer zeggen over epoxy. Epoxy is, na samenvoeging van de twee losse componenten, thermisch hardend materiaal. Mits in de juiste hoeveelheden afgewogen en vooral goed gemengd, ontstaat een keihard, goed te bewerken materiaal. Al dan niet transparant, al dan niet gekleurd of uitgevoerd met effecten. Die extra bewerkingen kunnen op zich al een hoofdstuk zijn; parelmoerkleuren, metallic tinten Cameleon-effecten, dust, flakes, glitter en andere bijzondere toevoegingen. Optisch kan je er dus bijna onbeperkt veel met epoxy tafelbladen. Maar, voordat we alle mogelijkheden van epoxy tafelbladen verder uitwerken eerst een belangrijke praktische vraag. Epoxy tafelbladen zijn dus pracht meubels, maar zijn epoxy tafelbladen dan alleen museumstukken?

Zijn epoxy tafelbladen ook praktisch?

Zeker, epoxy tafelbladen zijn ook praktisch. Het bijzondere goedje is keihard, waterdicht en bestand tegen temperaturen tot 60 graden Celsius. Ook schoonmaken (en houden) is relatief simpel, omdat het geen poriën heeft waar vuil in achterblijft. Omdat het luchtdicht geseald kan worden is ook buitengebruik in sommige gevallen een prima optie. We horen je denken; “Epoxy tafelbladen zijn dus alleen maar plussen?” Nee, alles kan kapot uiteraard. Een zandkorreltje kan bijvoorbeeld schade aanrichten. Maar inderdaad zijn de voordelen veel en de nadelen weinig. Dus om de praktische kant van epoxy tafelbladen hoef je het niet te laten.  Meubelstukken, beauty’s die eigenlijk altijd de aandacht trekken. In elk interieur passend te maken.

Toepassingen van epoxy tafelbladen

Wat kan je allemaal kiezen met epoxy tafelbladen. We zetten de meest gebruikte op een rijtje;

  • Epoxy tafelbladen waarbij enkel het oppervlakte (rondom) wordt gecoat. Van welk materiaal jouw epoxy tafelblad dan ook wordt gemaakt. Vaak van de mooiste houtsoorten. Een paar voorbeelden?
  • Suar epoxy tafelbladen: boomstamtafels van tropisch hardhout met extreem mooie tekening en kleur. Omdat ze uit een stuk bestaan is die tekening onderbroken, en dat levert de meest bijzondere epoxy tafelbladen op!
  • Eiken, beuken of andere epoxy tafelbladen. Een categorie boomstamtafels van niet verlijmd massief hout. Hier is dus geen sprake van balken, maar een blad uit een stuk. Ook hier geldt, de tekening is in tact en hoewel minder exotisch dan Suar, de mooiste tekeningen worden door de epoxy naar boven gehaald!
  • Verlijmde epoxy tafelbladen. Dit blad bestaat uit verlijmde balken. Veelgebruikte houtsoorten voor deze epoxy tafelbladen zijn Eiken, Beuken, Notenhout en Gewaterd Iepen. Dit kan overigens met rechte randen of met boomranden. Boomrand epoxy tafelbladen zijn tot tafel verlijmde balken waarvan de buitenste balken boomranden hebben. Net een boomstamtafel dus. Maar, omdat ze niet uit een geheel zijn hebben ze dus geen doorlopende nerftekening op het blad.
  • Epoxy tafelbladen waarbij met epoxy in sparingen, spleten en gaten gegoten wordt. Dit kan ook een sparing zijn die je zelf hebt gemaakt om er bijvoorbeeld een object in te gieten. Enkele voorbeelden van epoxy tafelbladen van deze categorie?
  • Rivier epoxy tafelbladen, houten bladen waardoor een epoxy rivier lijkt te stromen. In alle kleuren, kleurcombinatie en kleureffecten mogelijk die jij wilt.
  • Lava epoxy tafelbladen, net zoals de rivier epoxy tafelbladen maar dan in lavastromen uitgevoerd.
  • (Vergader) epoxy tafelbladen met Afbeeldingen, letters, logo’s, artistieke creaties en ga zo maar door. Uiteraard kan vervolgens alsnog een coating worden gelegd over het geheel.
  • (bureau) epoxy tafelbladen van de Inspired by Rijksmuseum serie. Hierbij kan je in elk soort, formaat en materiaal blad een meesterwerk van het Rijksmuseum laten gieten. Unieke bladen, ook veel als side-table toegepast.

We snappen dat je jezelf inmiddels als kind in de snoepwinkel waant. Veelgehoorde opmerking is dat mensen dachten dat het in werkelijkheid minder mooi zou zijn dan op beelden. Tegendeel is hier waar, epoxy tafelbladen zijn op z’n mooist als je het live ziet. De diepte, de kleurenpracht de bijzondere effecten, ze zijn niet realistisch vast te leggen. Kom maar kijken!

Wil je meer weten over epoxy tafelbladen?

Wil jij een icoon in jouw interieur? Heb je na het zoeken in de mogelijkheden van epoxy tafelbladen een keuze gemaakt of wil je hulp? Wij maken het je graag makkelijk, laat ons contact met je opnemen of kom kijken in onze showroom. Dan laten we je graag ook ons atelier zien. Jouw epoxy tafelbladen zijn ons werk. Wij maken tafels, jij maakt het jouw thuis.